Плюсовете на бягащи пътеки

Да разгледаме плюсовете на бягащи пътеки

 

1.Бягащата пътека тренира добре техниката: бягането се извършва с постоянно темпо, за да не се тъпче по пътеката, стъпките трябва да бъдат направени по-меки и плавни.

2.Омекотяващ и бягащо платно

Плюсовете на бягащи пътеки . Пистата е добре омекотена и помага за намаляване на стреса на коленете, връзките и гръбначния стълб. Производителите твърдят, че някои модели писти са способни да поемат до 40% шок, според техните изследвания. И ако вземем предвид също така, че почти всички клиенти на фитнес клубове имат някакъв вид поза и нарушения на гръбначния стълб, повечето нямат приемлива техника на бягане и балансирано развитие на основните мускули, те избират грешни обувки за класове, а също твърдо вярват в митове и стереотипи, тогава това е особено важно за мнозина. На идеално равна повърхност няма риск от нараняване чрез препъване на нещо или неуспешно стъпване върху неравности. Най-твърдата повърхност е бетон, след това асфалт, черен път, черен тропик, неравен терен. По отношение на твърдостта, бягащата пътека може да се сравни с неравен терен.

3.Промяна на програмите

Можете да зададете разнообразие от тренировъчни програми или да настроите ръчно скоростта на движение и ъгъла на изкачване и да бъдете независими от терена.

 

4.Климат

Няма зависимост от времето и не е необходимо допълнително оборудване.

5.Комфорт

Можете да гледате телевизия и дори да забравите, че бягате по време на тренировка с ниска интензивност. Не е нужно да носите бутилка вода върху себе си, по-лесно е (особено с огледала) да поддържате правилната техника на движенията. Чувствайки се зле или надценявайки възможностите си, винаги можете да спрете и да не продължите да бягате или да се разхождате у дома. Допълнителният комфорт е допълнителна мотивация.

5.Екип

Във фитнес центъра винаги има съмишленици, а не минувачи и кучета, пътища и коли.

6.Компетентен треньор

Той може да коригира грешки и да осигури оптимално обучение на бягащата пътека.