Видове бижута според изработката и тенденциите

Видове бижута според изработката и тенденциите

Прекрасни и задължителни за всяка жена са бижутата – пръстени, обеци и колиета и висулки. Между другото, винаги трябва да избирате комбинацията от видове бижута много внимателно, не трябва да я носите всичко заедно. Комбинирайки, например, обеци и пръстен, не трябва да носите висулка към тях – такава комбинация се счита за претруфена.

Какви са предпочитанията при бижутата?

Нищо чудно, че казват, че най-добрият приятел на момичето са диамантите. Но световните тенденции са такива, че носенето им през деня не е стилно. Ето защо елегантните бижута трябва да бъдат поставени в сейф до специален повод. Авторските бижута се превърнаха в отлична алтернатива на класическата бижутерска традиция. Истинските художници работят в тази техника, надхвърляйки обичайните и, добре, скучни стандарти.

Тенденции при украшенията:

Те в общия си вид са по-демократични, както като цена, така и като материал – обикновено се използват сребро и полускъпоценни камъни. Основното предимство на тези видове бижута е откровената индивидуалност, която може да се покаже, като носите само колие от авторската работа. Тази тенденция беше подхвана с нетърпение от най-прогресивните модни къщи, те позиционират линията на такива аксесоари като авангард и младеж.

Модните къщи препоръчват:

Така наречените костюмните бижута бяха въведени в модата от не друг, а от самата Коко Шанел. Тя е направила много за световната мода, обръщайки всички нейни стандарти с главата надолу. Тя смело е съветвала клиентите си да смесват истинските скъпоценни бижута и тези, които са бижутерия, докато самата тя беше най-добрият пример за този подход. Сглобяването на низ от „семейни“ перли и ефектно колие е нейният личен стил. Двадесети век беше богат на модни парадокси. В края на 70-те години на миналия век бижутата бяха твърдо в модния списък. Очарованието на дизайнерите с откровената пластмаса – имаше такъв период – премина доста бързо. Въпреки че в резултат на днешната актуалност на стила хипи шик, пластмасовите обеци или колиета са много модерни аксесоари. И ако са допълнени с пера или бродерия с мъниста, тогава това е абсолютно супер модерна младежка тенденция….